Podpredsedom Žilinského samosprávneho kraja zostáva Jozef Štrba

16.12.2013 Žilina

Žilina 16. decembra (TASR) – Podpredsedom Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) zostáva Jozef Štrba, ktorý zastával túto funkciu aj v predchádzajúcom volebnom období. Na 2. zasadnutí zastupiteľstva ŽSK v Žiline o tom dnes rozhodli novozvolení poslanci.

Predseda ŽSK Juraj Blanár ocenil, že J. Štrba získal dôveru poslancov naprieč politickým spektrom. „Som veľmi rád, že to bolo konsenzuálne. Je to dôkaz toho, že sa snažíme robiť ústretovú politiku a prácu vo všetkých volebných obvodoch, ktorých máme 11. Tak, aby sa odrážali záujmy všetkých obyvateľov. A to si veľmi cením,“ povedal Blanár.

Staronový podpredseda ŽSK podotkol, že pred štyrmi rokmi začala nová etapa jeho života. „Človek v pozícii zástupcu štatutára samosprávneho kraja má možnosť dostať sa k rôznym veciam, ktoré denno-denne potrebujú riešiť občania kraja. A z tých skúseností minulých štyroch rokov vychádzam aj pri pohľade na nasledujúce štyri roky. Máme rozpracovaných veľa projektov, ktoré sú zamerané do oblasti rozvoja cestovného ruchu, pripravujeme nový územný plán celého samosprávneho kraja a máme pred sebou veľké projekty v oblasti infraštruktúry dopravy,“ uviedol Štrba.

V zastupiteľstve ŽSK vznikli podľa Blanára štyri poslanecké kluby. Najväčší poslanecký klub Smer-SD, ĽS-HZDS a SNS má 24 poslancov. Klub nezávislých poslancov má 16, poslanecký klub KDH 11 a poslanecký klub SDKÚ-DS 5 poslancov. „Chcem poďakovať aj všetkým poslaneckým klubom za konštruktívny prístup pri voľbe predsedov komisií. Všetky tieto pozície sú obsadené na základe pomerného princípu výsledku volieb do orgánov ŽSK. Chcem takisto podotknúť, že ku konsenzu sme dospeli aj pri všetkých komisiách,“ dodal predseda ŽSK.
 

Vyberte región